سفارش تبلیغ
صبا ویژن

































دانلود و نقد کتاب

شمردن تا سه و بیان آن کار ساده‌ای است. اما وقتی به 4 و بیشتر از آن می‌رسیم، شمارش برای عده‌ای سخت می‌شود. محققین می‌گویند زبان نقش مهمی در فهم دقیق اعداد بازی می‌کند و بدون کلمات،‌ دقت از بین می‌رود

 


‌ مطالعاتی که بر روی قبایل آمازون صورت گرفته، ‌حاکی از آن بود که وقتی قبیله‌ای برای اعداد بیشتر از سه، یا حتی در مواردی برای هیچ کدام از اعداد،‌ کلمه‌ای در زبان خود ندارند، در فهم کمیت‌ اعداد نسبتا بزرگ دچار مشکل می‌شوند.

یکی از توضیحات ممکن این بود که مسئله اصلی،‌ فقدان کلمه برای عدد است. اما یک احتمال دیگر هم وجود داشت:‌ این افراد در تمام زندگی خود یاد گرفته بودند که اعداد اهمیتی ندارند و نفهمیدن اعداد بزرگ،‌ می‌توانست دلیلی فرهنگی داشته باشد.

اما مطالعات جدید، ممکن است این بحث را به انجام برسانند. به گزارش نیوساینتیست، الیزابت اسپیپن، روانشناس دانشگاه شیکاگو و همکارانش روی گروهی از افراد کاملا ناشنوای نیکاراگوئه مطالعه کردند که خودشان برای برقراری ارتباط، یک سری نشانه و علامت به وجود آورده‌اند.

این افراد در فرهنگی زندگی می‌کنند که اعداد را می‌شناسد، کار می‌کنند و از پول هم استفاده می‌کنند،‌ اما هیچ کلمه‌ای برای اعداد ندارند. بنابراین، ‌هر تفاوتی را می‌توان تنها به زبان نسبت داد.

اما دانشمندان فهم اعداد را چه‌طور آزمایش کردند؟ آن‌ها از افراد ناشنوا خواستند تصاویری را به طور خلاصه شرح دهند که در آن‌ها، فهم اعداد نقش مهمی را بازی می‌کرد. مثلا باید می‌گفتند 10 گوسفند درون یک آغل. نیکاراگوئه‌ای‌های اسپانولی‌زبان که ناشنوا نبودند و ناشنواهایی که از علائم زبانی آمریکایی استفاده می‌کردند،‌ به راحتی از عده این تکلیف برآمدند.

اما در مقابل، ناشنواهای مورد مطالعه، فقط می‌توانستند اعداد کوچک را به طور دقیق بیان کنند. اما وقتی عدد از 3 یا 4 بیشتر می‌شد،‌ دقت خود را از دست می‌دادند و مثلا به جای 10 گوسفند،‌ علامت 9 را نشان می‌دادند.

در یک آزمایش دیگر، به این افراد تعدادی وسیله و تعدادی ژتون داده می‌شد تا به تعداد وسایل، ژتون‌ها را بچینند. درست مثل تکلیف قبلی،‌ وقتی تعداد وسایل از 3 و 4 بالا می‌رفت، دقت در چیدن ژتون‌ها به شدت کم می‌شد.

اسپیپن در این باره می‌گوید:‌ «آن‌ها می‌توانند کمیت را تخمین بزنند،‌ اما راهی برای تعیین دقیق تعداد ندارند.»

البته مطالعات اسپیپن و همکارانش نشان نمی‌دهد که دقیقا کدام مولفه زبانی در ایجاد حس دقیق عددی نقش دارد. با این حال وی حدس می‌زند که موضوع به "فهرست شمارش" برمی‌گردد،‌ توالی آشنای اعداد که هر کودکی که قادر به حرف زدن باشد، خیلی زود آن را می‌آموزد.

در حقیقت، به گفته میشل فرانک از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، کودکان حتی فهرست شمارش را خیلی قبل از این که مفهوم عدد را درک کنند، ‌می‌آموزند. محققین امیدوارند این مطالعات، به فهم بهتر ادراک اعداد در کودکان کمک کند.


نوشته شده در جمعه 89/11/22ساعت 7:29 عصر توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |

پزشکان می‌گویند کسانی که در طول عمر خود و از آغاز تولد به اندازه کافی و متعادل از نور خورشید بهره‌مند بوده‌اند، کمتر در معرض خطر ابتلا به ام‌اس (فلج اعصاب) قرار می‌گیرند.

 


این پزشکان در آزمایشات خود نشان داده‌اند که احتمال بروز علایم اولیه ام‌اس در افرادی که روزانه به حد کافی در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشیدی قرار می‌گیرند، 30 درصد کاهش پیدا می‌کند.

متخصصان دانشگاه ملی استرالیا تاکید می‌کنند این تاثیر مفید نور خورشید بتدریج و در طول عمر فرد اعمال می‌شود، اما یافته جدید به این معنی نیست که اگر فردی در مدت کوتاه، زمان زیادی را در طول روز مقابل نور آفتاب بنشیند می‌تواند با ام‌اس مقابله کند زیرا با این شیوه بیشتر به سلامت پوست خود آسیب خواهند رساند.

پزشکان توصیه می‌کنند که روزانه 15 تا 20 دقیقه قرار گرفتن در نور آفتاب و روشنایی روز برای سلامت جسم و روان مفید است زیرا نور آفتاب با افزایش سطح ویتامین D در پوست بدن موجب پیشگیری از ابتلا به ام‌اس می‌شود.


نوشته شده در جمعه 89/11/22ساعت 7:28 عصر توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |

محققان می‌گویند: روغن ماهی از وارد آمدن آسیب‌ به بافت‌های مغز جلوگیری می‌کند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا از خوزستان، محققان آمریکایی معتقدند: روغن ماهی دارای ماده خاصی است که پس از سکته از وقوع آسیب‌های مغزى جلوگیری می‌کند. این ماده که دوکوساهگزانوایک اسید نام دارد از بافت‌های مغزی محافظت می‌کند و پس از سکته، بهبودی فرد را تسریع می‌کند.

دکتر نیکولاس بازان در این خصوص گفت: ما تازه به تاثیر عمده امگا 3 و اسیدهاى چرب اساسى بر سکته پی برده‌ایم.

محققان با آزمایش تاثیرات روغن ماهی بر موش‌های آزمایشگاهی به این نتایج دست یافته‌اند.


نوشته شده در جمعه 89/8/28ساعت 7:55 عصر توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |


ممکن است آلرژی موجب افسردگی گردد .
نتایج تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است مبتلا بودن به آلرژی
می‌تواند بر خلق و خوی افراد هم تاثیر بگذارد.  در نتیجه افرادی که مبتلا
به آلرژی‌های بهاره هستند بیشتر دچار افسردگی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان
بدون مرز  ،
  محققان آمریکایی در نشست سالانه انجمن Psychiatric
اعلام کردند بررسی بیش از ??? نفر که نیمی از آنها به گرده‌های گیاهان
حساسیت داشتند و اندازه‌گیری میزان پادتن LgE در بدن آنها و مقایسه خلق و
خو در شرایط گوناگون نشان داده است حساسیت داشتن به گرده گل‌ها به ویژه در
فصل بهار سبب بروز افسردگی می‌شود.
ادامه مطلب...

نوشته شده در شنبه 89/3/22ساعت 10:4 صبح توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |


یوگا اثرات مثبتی در درمان سرطان سینه  دارد .

کارشناسان اخیرا در نشست انجمن بین المللی یوگا اعلام کردند ،
شرکت کردن در کلاس های ورزشی یوگا تاثیر چشمگیری در کاهش عوارض و بهبود
کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان سینه دارد
.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان
بدون مرز ،
  پژوهشگران دانشگاه پزشکی دوک اخیرا با بررسی تعدادی
بیمار مبتلا به سرطان سینه متوجه شدند : شرکت در کلاس های ورزشی یوگا پس از
مدت هشت هفته باعث کاهش احساس گرگرفتگی ، خستگی ، درد مفاصل و اختلال خواب
در این بیماران می شود و از سوی دیگر با افزایش توان این بیماران در
مواجهه با استرس ها ، کیفیت زندگی آنان نیز بهبود می یابد.
ادامه مطلب...

نوشته شده در شنبه 89/3/22ساعت 10:2 صبح توسط سارا نظر تو چیه؟ ( ) |

<      1   2   3   4   5   >>   >

Design By : Pichak